Blogg om bygg, industri, tillverkning och transport

Blogg om bygg, industri och transport

Jag ska flytta till Sverige

- Posted in Transport by

Jag ska flytta till Sverige

Min arbetsgivare har verksamhet i Sverige och nu har jag fått ett erbjudande att flytta till Stockholm och vara en del av teamet där. Jag kommer att ansvara för försäljningen till våra kunder i Sverige vilket jag tror kommer att bli bra. Jag gör samma sak idag fast i Danmark och jag tror inte att försäljning är speciellt annorlunda i Sverige.

Mitt företag säljer mjukvara för logistik och våra kunder är ofta internationella så många av våra kunder i Danmark är samma som i Sverige. Det finns ju såklart mindre lokala och nationella transportföretag men har ofta ett samarbete med en större aktör för att kunna erbjuda transporter över landsgränserna.

När man ska flytta till ett annat land så är det ju inte bara att packa ner sina saker och åka. Det är många saker man måste ha koll på och många praktiska saker som måste göras.

Min arbetsgivare har använt sig av ett företag som heter Alfa Moving och de ska hjälpa mig att flytta till Sverige.

När man flyttar till ett annat land så måste man ha arbetstillstånd, visa, uppehållstillstånd med mera. Du måste ha ett bankkonto, vara försäkrad och så vidare. Då det är väldigt mycket att tänka på och hålla reda på är jag glad att vi har ett företag som hjälper oss med detta.

Alfa har även hjälp till med att fixa en lägenhet till mig i Stockholm så jag har någonstans att bo.

2022 kommer att bli ett spännande år och det ska bli intressant att se hur det känns att flytta till Sverige.

flytta till Sverige