Blogg om bygg, industri, tillverkning och transport

Blogg om bygg, industri och transport

Skärande bearbetning- laserskärning

- Posted in Industri by

Laserskärning-en jättebra skärande bearbetning

Jag är på jakt efter en skärande bearbetning teknik. En teknik som kan skära avancerade former fast med en otrolig precision. Det är ett otroligt tunnt material och jag är rädd för att det ska bli brytningar i materialet.

Jag började höra runt bland folk i min bransch om vem man ska anlita för detta jobb inom skärande bearbetning. Behöver rådfråga experter i detta känner jag. Det var ett företag som återkom hela tiden när jag hörde mig runt. De har varit verksamma inom skärande bearbetning i många år och har inte bara lång erfarenhet utan även väldigt många nöjda kunder.

Fick berättat för mig att de är experter och man kan fråga dem om allt som har med skärande bearbetning att göra. Jag ringde upp denna firman som heter Hejla skärteknik och hörde med dom vilken metod de trodde skulle vara det bästa för just mitt stycke. Laserskärning sa det var det ultimata och bästa för just det jag behövde få skuret. Med laserskärning kan man skära otroligt avancerade former med precision och riskerna för att det ska bli brytningar är väldigt små.

Laserskärning sker med en laserstråle som är otroligt exakt. Materialet jag behöver ha skuret med laserskärning är plåt och med denna metod blir det väldigt lite spill. Det lät väldigt bra tycker jag, man vill ju inte ha mer dyra materialspill än vad man behöver.

Jag bokade in dom för att utföra detta laserskärning arbete och det ska bli intressant att se hur det går. Än sålänge har jag fått en väldigt bra uppfattning av detta företag. De lät väldigt proffsiga och erfarna. De visste vad de snackade om och inga konstigheter. De berättade att de även flyttat in i nya fräscha lokaler och har större maskinpark nu. Bra att komma ihåg för andra framtida jobb.