Blogg om bygg, industri, tillverkning och transport

Blogg om bygg, industri och transport

Styckegods

- Posted in Transport by

Vi ska börja skicka mer styckegods

Nu när e-handel är det hetaste som finns så kan man lätt tro att allt som skickas är mindre paket eller påsar med kläder. Visst, många försändelser är naturligtvis mindre paket och kläder säljer väl som aldrig förr online och de skickas nästan jämnt i påsar.

Vi säljer dock våra produkter till andra företag (B2B) och våra försändelser är större än en e-handelspåse med kläder. Alla företag har ju påverkats på ett eller annat sätt av Corona och vårt företag har (som tur är) påverkats positivt och vi har fler större beställningar nu än innan Corona.

När vi skickar ut en beställning till våra kunder så brukar de ofta ligga på en snittvikt på 280 kg. Det gör att vi behöver skicka våra produkter som styckegods på pall.

Termen styckegods är ganska bred och det som definierar vad som är styckegods är väl egentligen vikten. För att en försändelse ska klassas som styckegods så får det max väga 1 000 kg. Väger det mer än så klassas det som partigods istället.

Vårt företag ligger i Hallands län, typ mellan Halmstad och Båstad men längre inåt landet och inte så nära kusten.

Efter att ha letat efter en samarbetspartner som kan hjälpa oss att skicka styckegods primärt till mellersta delarna av Sverige där de flesta av våra kunder finns så hittade jag ett transportföretag som ligger i Halmstad.

De heter Transportcentralen och är en del av OnRoad så de har tillgång till flera terminaler i Sverige och kör många linjer. När jag kontaktade dem så fick jag en väldigt positiv bild av företaget. De var trevliga att prata med i telefon och svarade på alla frågor jag hade.

Det kanske kan tyckas vara en petitess men jag tycker att det personliga bemötandet är viktigt när man ska göra affärer och samarbeta över tid.

I slutet av denna vecka så ska vi skicka vårt första styckegods med Transportcentralen och den beställningen ska gå till en kund i Borås.

Skicka styckegods med Transportcentralen